Arashi Alphen aan den Rijn is opgericht in 1990

Arashi wordt geleid door Theo Barendse en Liesbeth Beeks (In Alphen aan den Rijn uitgeroepen tot sportvrouw van de eeuw en drievoudig Nederlands Kampioen). Beiden beschikken niet alleen over alle nodige diploma’s, maar ook over een brede wedstrijdervaring.
Deze ervaring hebben zij opgedaan tijdens hun succesvolle judo loopbaan.

In de afgelopen jaren zijn er vele medailles en bekers gewonnen, zowel nationaal als internationaal. Tientallen kampioenen van Nederland en vele 2e en 3e prijzen. Ook internationaal werden er vele prijzen gehaald. Met als hoogtepunt Arashi judoka Luuk Verbij + 100kg op de olympische spelen van Londen.

Arashi is er natuurlijk ook voor sporters die het gewoon heerlijk vinden om stevig aan de conditie te bouwen. Wedstrijden op topniveau is maar een klein gedeelte. De meeste leden zijn recreanten die elke week veel plezier hebben in judo. Er is al judoles vanaf 4 jaar. We hebben ook een aparte groep voor mensen met een beperking.

Judo

De zachte weg

Jigoro Kano (1860-1938) opende in 1882 op 22-jarige leeftijd zijn eigen Budoschool en onderwees zijn eigen methode en noemde het: KODOKAN JUDO.

Filosofie van de kodokan: judo is het principe van het meest nuttige gebruik van geest en lichaam. Judo beoefenen betekent geest en lichaam ontwikkelen door het spel van aanval en verdediging en zodoende zichzelf te vervol-  maken tot een harmonisch mens om daarmee bij te dragen tot voorspoed voor alle mensen.

Judo bij Arashi

A way of life

Tegenwoordig is judo een Olympische sport, maar ook een spel.

Je kan het spelen om het spel of om de prestatie. Dus spelen of strijden.
Hoewel judo een flinke mensensport is willen wij het weldadige karakter van de omgang accentueren in plaats van het gewelddadige.

De discipline, regels en etiquette beschermen de judoka en het karakter van het judo.
ARASHI is een top club in Nederland en heeft verschillende nationale kampioenen opgeleid.
Vanaf 4 jaar is het mogelijk om de beginselen van het judo te leren.

Dagelijks wordt er getraind in aparte recreatie en wedstrijd groepen.

SEIRYOKU ZENYO