Beste judoka’s,

Laatste update van de gevolgen die het Corona virus met zich meebrengt. Helaas zijn ook wij genoodzaakt ons hieraan te houden.

Nieuwe maatregelen in verband met coronavirus: gevolgen voor scholen en horeca

Scholen, horecagelegenheden, sportclubs en kinderopvangen gaan t/m maandag 6 april dicht. Dit is gemeld tijdens de persconferentie op zondag 15 maart.

De afgelopen dagen zijn de scholen er niet in geslaagd om de deuren open te houden door zieke docenten en bezorgde ouders. Hierdoor ontstaan er problemen binnen de organisatie. Daarom is besloten om vanaf maandag 16 maart t/m maandag 6 april de scholen te sluiten. De scholen en kinderopvang blijven open voor kinderen met ouders in vitale beroepen. Hieronder vallen ouders die werken in de zorg, bij de politie of bij de brandweer. Onderwijspersoneel en pedagogische medewerkers zijn daarom hard nodig om deze kinderen op te vangen.

Maar het blijft hier niet bij. Ook de horeca moet de deuren sluiten. Dit moet zondag 15 maart vanaf 18:00 uur. Ook sport- en fitnessclubs moeten hun deuren sluiten vanaf 18:00 uur op zondag 15 maart. Verder doen de ministers een oproep om op gepaste afstand van elkaar te blijven, bij voorkeur op een afstand van 1,5 meter. Ook bij het boodschappen doen. Hierbij wordt benadrukt om niet te gaan hamsteren, omdat dit voor problemen zorgt bij supermarkten.

Nederland gaat nog niet op slot, zo meldt minister Bruno Bruins, maar er worden wel steeds verdergaande maatregelen getroffen. “We moeten samen door deze crisis”, aldus Bruins. De overheid biedt daarom hulp aan bedrijven en horecagelegenheden die dit nodig hebben.

Lees hier de gevolgen van het coronavirus voor Alphen.