DUIDELIJK LIJKT MIJ ….…
′′ UNESCO heeft Judo bevestigd als de beste startsport om kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar te trainen.
Voordelen voor het kind: met een assidueuze praktijk van Judo ontwikkelt zijn kracht, snelheid, flexibiliteit, coördinatie, reflecties, focus, balans, weerstand, persoonlijkheid, zelfvertrouwen zelf en de kennis van het eigen lichaam.
Door voortdurend veranderende situaties in de Judopraktijk is het kind genoodzaakt om zijn ′′ tactische reflectie ′′ te stimuleren.
Judo moedigt agressie niet aan; door zijn relatie met zijn maten leert het kind samenwerken, respecteren en zelfbeheersing ontwikkelen.
Judo wordt geoefend zonder schoppen, stoten of stoten in het algemeen in het vroege stadium, wat veiliger is voor kinderen terwijl ze beginnen met de vechtkunstpraktijk.
Al is het oorspronkelijk een vechtkunst, Judo brengt cultuur en tradities over in haar praktijk zoals respect, discipline, emotionele balans en introduceert vele andere waarden in de dagelijkse gewoontes van kinderen.
Nuttige informatie over Judo:
Het is een schoolsport, met alles waar het voor staat.
Het is een Olympische sport.
Het is een verplicht vak voor INEF-studenten [Franse STAPS-equivalent]
Het is een sport waarvan de praktijk door UNESCO wordt erkend als de meest aanbevolen voor kinderen ouder dan 4 jaar.
UNESCO beveelt Judo aan als de beste startsport om kinderen en jongeren op te leiden en op alle scholen voorgesteld te worden.
Onthoud welke sport je moet kiezen voor je kind ????❤️????

Sayonara!!